Type rimpels

Type rimpelsAls we de dertig voorbij zijn, begint onze huid langzaam te verouderen. De eerste rimpeltjes beginnen zich af te tekenen. De opperhuid wordt dunner, in de lederhuid vermindert de doorbloeding (de huid wordt bleker), de collageen- en elastinevezels nemen af (met als gevolg: rimpeltjes en plooien) en het aantal talgklieren daalt (de huid wordt droger). Dit proces wordt versneld door overmatige blootstelling aan zonlicht en door roken.

Kraaienpootjes
Kraaienpootjes, en ook fronsrimpels en voorhoofdsrimpels zijn expressierimpeltjes rond de ogen. Ze ontstaan en worden versterkt door lachen en het knijpen met de ogen. Op het eerste gezicht lijken kraaien­pootjes nog sympathiek en onschuldig. Maar mettertijd kunnen ze zich ontwikkelen tot permanente en uitgesproken rimpels. Vaak verschijnen kraaien­pootjes al op jonge leeftijd en laten ze mensen ouder lijken. Omdat nooit meer lachen geen optie is, bieden wij veilige behandelings­methoden om rimpels te verminderen.

Gelaatsrimpels
Gelaatsrimpels zijn één van de vroegste verouderingstekens en kunnen reeds ontstaan op zeer jeugdige leeftijd.  Hierbij speelt de erfelijke factor een belangrijke rol, maar roken en overdreven blootstelling aan de zon kunnen dit proces nog versnellen. Afhankelijk van de lokalisatie en de uitgebreidheid van de rimpels bestaan er verschillende behandelingsmethodes.

Bovenliprimpels

De verticale rimpels boven de lip worden de bovenlip rimpels genoemd. Rimpels op de bovenlip ontstaan door huidveroudering. Het proces wordt zoals bij zoveel andere rimpels versneld als je rookt. Door steeds dezelfde expressies en aldus een  overactiviteit van de mondkringspier (die zich opspant bij het tuiten van de mond of ook bij het trekken aan een sigaret) worden verticale lijntjes zichtbaar boven de bovenlip. Bovendien wordt door veroudering de bovenlip langer en gaat deze meer naar binnenvallen doordat de huid zijn elasticiteit, stevigheid en volume verliest.

Logisch dat deze rimpels in de volksmond ook vaak rokersrimpeltjes genoemd worden.Ook een teveel aan zon heeft een invloed op de vorming van deze rimpels. In sommige gevallen zijn de bovenlip rimpeltjes zelfs genetisch bepaald.

Rimpels en andere tekenen van veroudering worden door ons doeltreffend aangepakt met onze anti-ageingbehandelingen.

– Natuurlijke facelifting
– Professionele huidpeelingen
– Botox injectables
– MCURE

Bel ons nu voor een gratis intake met proefbehandeling op 0416-341645 of mail waalwijk@carme.nl

Carmé Skin Clinic

Hobbemastraat 35
5143 GT Waalwijk
Telefoon: 06-28828609
E-mail: info@carmeskinclinic.nl
  • © 2014 Carmé Skin Clinic
  • Alle rechten voorbehouden