IPL, definitief ontharen

 

GLADDE BENEN, OKSELS EN BIKINILIJN MET IPL!

 

 

 

 

 

Ontharen kan een lastige en pijnlijke ervaring zijn. IPL is een snelle en effectieve methode om pijnvrij van ongewenst haar af te komen. Met veilig, zichtbaar licht uit een flitslamp kan ongewenst haar overal op het lichaam worden verwijderd.

Hoe werkt definitief ontharen?

Voor het ontharen wordt een dunne laag gel op de huid aangebracht voor een optimale lichtgeleiding naar de haren en om de huid tegen de hitte van de lamp te beschermen. De flitslamp richt korte gedoseerde lichtflitsen op de huid. Het pigment van de haren absorbeert het licht en zet het om in warmte. De haren geleiden deze warmte naar de haarzakjes waar de verhitting de haarzakjes uitschakelt.

Duur van een behandeling

De duur van de behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld wordt. Gemiddeld duurt het ontharen van het gezicht ongeveer twintig minuten, het ontharen van de rug of van beide benen neemt ongeveer een uur in beslag.

Voorzorgsmaatregelen definitief ontharen

Het is van belang om vanaf vier weken voor de behandeling niet te epileren of te harsen. Het te behandelen gebied dient voor het laseren wél geschoren te worden. Voor en tijdens de behandeling is het tevens verstandig om niet te uitgebreid te zonnebaden, hiermee voorkomt u pigmentvlekken. Gedurende de zwangerschap kan er niet onthaart worden.

Hoe pijnlijk is definitief ontharen?

Definitief ontharen is niet geheel gevoelloos maar doet geen pijn. Het beperkt zich tot een tinteling of een kort prikkend gevoel. Direct na de flits voelt u niets meer.

Voor welke haartypen geschikt?

De sterkte van de lichtstraal wordt aangepast aan elk huid- en haartype. Het ontharen is het meest effectief bij donkere haren en een lichte huid. Donkere haren absorberen de lichtflits en dus de warmte beter.

Aantal behandelingen

Over het algemeen heeft u vier tot zeven ontharingsbehandelingen nodig, elk met een tussenliggende periode van zes tot acht weken. Het definitief ontharen kan niet in één behandeling worden afgerond omdat haren afwisselend een rust- en een groeifase doormaken. Alleen in de groeifase bevatten haarzakjes een haar en kunnen ze worden behandeld. Hierdoor is het noodzakelijk de behandeling net zo lang te herhalen totdat alle haarzakjes door de groeifase zijn gegaan.

De duur van de groeifasen is afhankelijk van meerdere factoren en kan dus per persoon verschillend zijn. Uw leeftijd, uw huidtype, de dikte en dichtheid van uw haar en de plek van de haargroei kunnen daarin een rol spelen. De behandeling wordt dan ook specifiek op u afgestemd.

Na het definitief ontharen

Als u een gevoelige huid heeft kunt u een verzachtende en verkoelende crème aanbrengen na het ontharen. Het is verstandig om na het ontharen teveel zon te vermijden en om gedurende een paar weken na het ontharen een zonnebrandcrème te gebruiken (minimaal factor twintig).

Bel ons nu voor een gratis intake met proefbehandeling op 0416-341645 of mail waalwijk@carme.nl

Carmé Skin Clinic

Hobbemastraat 35
5143 GT Waalwijk
Telefoon: 06-28828609
E-mail: info@carmeskinclinic.nl
  • © 2014 Carmé Skin Clinic
  • Alle rechten voorbehouden